elemis-superfood-aha-glow-cleansing-butter-naslovna-notinohr
Preparativa

Superfood AHA Glow Cleansing Butter | Recenzija

Pozdrav dragi moji! U današnjem blog postu vam donosim recenziju jednog krasnog proizvoda koji sam kupila, ne samo jednom, nego čak nekoliko puta! 🙂 Riječ je o Superfood AHA Glow Cleansing Butter-u za skidanje makeup-a ili pak instant glow maske za lice (da, možete ga koristiti na dva načina).

Elemis je brend koji je kod mene ili pun pogodak ili pun promašaj, a sudeći da sam ponovila kupnju upravo ovog proizvoda nekoliko puta, onda možete zaključiti koliko je zapravo dobar.

Prije nego počnemo s recenzijom, želim vam staviti nekoliko činjenica o AHA kiselinama i koja je njihova funkcija u njezi kože.

Što su AHA kiseline?

AHA kiseline jedne su od hidroksi kiselina koje koži daju blistav izgled, poboljšavaju njezinu teksturu i čine je čvršćom te su kao takve izvrsne za brzi oporavak kože nakon ljetnog perioda. Kiseline se inače preporučuju nakon ljeta jer njihova upotreba tijekom sunčanih dana (izuzetno sunčanih) može uzrokovati pigmentaciju ili izgorenost kože (pogotovo ako SPF ne obnavljate redovito). S dolaskom jeseni, koža “vapi” za regeneracijom nakon ljeta te je tada idealno vrijeme uvesti kiseline.

Moja suha koža obožava AHA jer ove kiseline vrše lagani piling koji pritom učinkovito rješava mrtve stanice kože. AHA kiseline djeluju i na mrlje nastale izlaganjem UVA i UVB zrakama te pomažu pri njihovom izbijeđivanju.

Postoji više vrsta poznatih vrsta AHA kiselina, a najčešće se koriste glikolna, mliječna, mandelična i malična kiselina, pri čemu glikolna prednjači te se naziva i kraljivom AHA kiseline. Razlog tome je što iznimno dobro prodire u kožu te se rezultati njenog korištenja vide vrlo brzo. Naravno, s kiselinama treba biti oprezan i ako ste početnik, uvijek krenite s onim proizvodima koji imaju manji postotak AHA kiselina.

Elemis maslac za lice nema uopće velik postotak kiseline, iznimno je nježan za lice te je pogodan i za one koji se prvi puta susreću s kiselinama.

Karakteristike i sastav

elemis-superfood-aha-glow-cleansing-butter-tekstura-notinohr

Karakteristike:

  • temeljito uklanja šminku i sve nečistoće
  • daje licu svjež i posvijetljen izgled
  • intenzivno hidratizira i hrani lice
  • čini lice glatkim i mekim


Sastav:

  • mango maslac – prepun omega masnih kiselina, ostavlja lice čistim i hidratiziranim
  • fermentirana bundeva – poboljšava prirodnu obnovu stanica kože i obnavlja joj sjaj
  • fermentirana rižina voda – vidljivo smiruje lice i čini ga glatkim i mekim
  • fermentirana acerola – hrani, hidratizira i poboljšava cjelokupni izgled kože

Moji dojmovi o proizvodu i kako ga koristim

elemis-superfood-aha-glow-cleansing-butter-pakiranje-notinohr

Elemis Superfood AHA Glow Cleansing Butter koristim za skidanje šminke, ali i kao kratkotrajnu masku. Za uklanjanje makeup-a ovo vam treba biti prvi korak:

  • Na suho lice uzmite malo Elemis maslaca na špatulicu (nemojte umakati prste kako se proizvod ne bi kontaminirao).
  • Utrljajte ga na lice, ali možete i na područje očiju jer je postotak AHA kiseline toliko mali, da apsolutno nema nikakvog pečenja ili iritacije nježnog područja
  • Isperite proizvod mlakom vodom i potom operite lice blagim gelom za umivanje
  • I voila! 😀 Upravo ste fino očistili lice, bilo od SPF-a ili makeup-a ili obje kombinacije.

Kao masku ga koristim na način da na već čisto lice nanesem kistom za masku tanak sloj ovog maslaca. Pošto ga ostavim minutu do 2, ovdje obavezno izbjegavam područje oko očiju (em stavljam na već očiščeno lice, em proizvod stoji na takvom licu), te ga nakon toga isperem.

Rezultat? Sjajna koža koja ne zateže, jednostavno se u nju vrati život! Ovo radim maximalno 2x tjedno, ne više. Osobno ni ne bih preporučila svaki dan.

Koje je vaše iskustvo s kiselinama? Koja je u vašem kozmetičkom kitu? Pišite mi u komentarima!

XOXO

Maja

Možda će ti se svidjeti i...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)