aroma-lampa-yankee-candle-naslovna-notinohr
Ostalo

Yankee Candle aroma lampa i mirisni vosak

Pozdrav drage moje! U današnjem blog postu odlučila sam vam recenzirati jednu predobru i dekoraciju i stvarčicu koja stvara divan miris u vašem domu. Ovako nešto sam prvi puta vidjela kod kolegice i baš ostala zapanjena.

Naime, riječ je o Yankee Candle Pebble aroma lampi koji izgleda takoe efektno da ju jednostavno morate imati! Ono što me baš iznenadilo je i njena cijena koja je ispod 100 kn, što ju čini baš budget friendly kućnim gadgetom. 🙂 Vosak ili aroma ulje koje kupujete je također poprilično povoljno, a link ću vam staviti dolje u ovaj blog post (čitajte do kraja 🙂 ).

Što je aroma lampa?

aroma-lampa-yankee-candle-uvecano-notinohr

Aroma lampa je jednostavno rečeno keramički spremnik. Sastoji se od isparivača, luka i kućišta za ugradnju svijeće, odnosno lučice. Postoji i električna verzija ovoga, no ja nisam baš veliki fan “simulatora” jer volim ovaj prirodni ugođaj koji stvara prava svijeća i vosak koji se pri tome topi. Takvu stvar možete upotrijebiti bilo gdje, a ne samo u kući.

Ukoliko umjesto lučica koristite mirisno ulje, pazite da njime ne pretjerate i stavite maximalno 6 kapi kako vas miris ne bi gušio i samim time izazvao glavobolju (ovo se odnosi na prostoriju cca 15-ak m2).

Za aroma lampu kažu da pomaže uravnotežiti psihološko stanje, pomoći vam da lakše zaspite ili čak po nekima ojačati imunitet. Ono pri čemu meni najviše pomogne je u tome da se opustim, što utječe i na kvalitetu mog sna. Obožavam navečer, barem 2 sata prije spavanja upaliti lučicu, ušuškati se u dekicu te čitati neku dobru knjigu. Nikada ne ostavljam lučicu upaljenu duće od sat i pol do maximalno 2, jer mi onda jednostavno nos (i mozak) bude prezasićen mirisom.

Kako pravilno koristiti aroma lampu

Kako biste pravilno koristili lampu, evo nekoliko savjeta za njenu uporabu:

  • Proizvod neka bude na površini koja je pogodna za više temperature.
  • Provjerite je li aroma lampa dovoljno udaljena od svih zapaljivih materijala ili izvora topline.
  • Upaljenu aroma lampu nemojte micati.
  • Držite van dometa djece i kućnih ljubimaca.
  • Koristite po priloženim uputama.
  • Ne držite svijeću upaljenu duže od 2 sata

Ukoliko koristite ulje, standardna doza je 5-6 kapi ulja na cca 15 četvornih metara. Sve više od toga je previše i može vam izazvati mučninu i glavobolju.
Trajanje prve sesije (kada prvi puta upalite lučicu) neka bude do pola sata, a nakon toga produžite vrijeme do maximalno 2 sata koliko je i neka preporuka trajanja aromaterapije.

Koji vosak koristim i preporučujem

Aroma lampa Yankee Candle Pebble će tijekom nekoliko minuta stvoriti ugodnu atmosferu u vašem domu. Prostori interijera ugodno će se osvijetliti i, zahvaljujući mogućnosti neprestane izmjene mirisa, dočarat ćete svakoga puta atmosferu točno po svojim željama. Pri stvaranju ugodne atmosfere bitno je odabrati miris koji vam odgovara i ne izaziva mučninu.

Ja sam odabrala za početak nekoliko voskova, također brenda Yankee Candle. Moj odabir je pao na tri: Soft Blanket, Warm Cashmere i Cinnamon Stick. Za sada sam isprobala samo Warm Cashmere mirisni vosak i ostala sam paf koliko je to divan i blag miris, ma milina! Za sljedeći mjesec na popis za kupnju sam stavila Fluffy Towels i Vanilla Cupcakes mirise koje jedva čekam isprobati. Cijena im je stvarno baš povoljna pa svakako bacite oko. Vjerujte mi, neće vam biti žao! 🙂

aroma-lampa-vosak-soft-blanket-notinohr
aroma-lampa-cinnamon-stick-vosak-notinohr

Jeste li već isprobali ovakve aroma lampe i ove Yankee Candle voskove? Pišite mi u komentarima!

aroma-lampa-yankee-candle-i-voskovi-notinohr

XOXO

Maja

Možda će ti se svidjeti i...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)