curaprox-5460-ultra-soft-cetkica-za-zube-ultra-soft-vlakna-notinohr
Ostalo

Curaprox – spas za sve koji imaju problema s krvarenjem desnih!

Pozdrav drage moje! U današnjem blog postu vam donosim recenziju izuzetno hvaljenih četkica za zube – Curaprox. Ova recenzija će prije svega biti izuzetno korisna svima onima koji pate od neugodnog krvarenja zuba, ali i trudnice koje se zbog hormonalnih promjena suočavaju s povećanim krvarenjem desni.

Ono što je vjerujem svima koji se suočavaju s navedenim problemom užas je taj osjećaj krvi u ustima i nakon detaljnog pranja. Uz mučnine u trudnoći, svako pranje zubi mi je bila dodatna muka. 😀 Čeljust mi je nenormalno krvarila, osobitno sada pred kraj drugog tromjesečja. Uz to imam jedan veliki problem – umnjak koji ne može u potpunosti izrasti gura mi meso i ispod tog mesa se često nakupi hrana koju je IZUZETNO teško očistiti. Iz tog razloga sam već 2x u posljednja 2 mjeseca posjetila stomatologa kako bi mi očistili taj dio mesa i sanirali ugnojen, krvav dio mesa (znam, odvratno zvuči no baš zato će vam ova recenzija biti od koristi).

Četkica je dobila ime po Curen vlaknima koji su navodno 7x nježniji od klasičnih vlakana koje imaju ostale četkice. Da li je to uistinu tako?

Nastavite čitati post! 🙂

Dizajn i kvaliteta četkice

Četkice na prvi pogled izgledaju sasvim obično, no ono što ih “diže” je upravo set boja koji imamo na izbor pri kupnji (čim je nešto u boji, odmah je sve bolje, jel tako? 🙂 ). Uzela sam si set od dvije – trenutno koristim crvenu, a vama sam slikala ovu još nekorištenu. 😀

curaprox-5460-ultra-soft-cetkica-za-zube-ultra-soft-glava-notinohr

Sama glava četkice je “nabijena” vlaknima, a drška je izuzetno pogodna i dizajnirana za precizno četkanje i onih mjesta koja su teško dostupna. Ukoliko ste navikli da četkica na poleđini glave ima dio za čišćenje jezika, ova to nema pa imajte na umu ukoliko vam je to bitno.

curaprox-5460-ultra-soft-cetkica-za-zube-ultra-soft-bocno-notinohr

Moji dojmovi o četkici

Prvo bih htjela naglasiti da ovo nije prvi puta da koristim Curaprox CS 5460 Ultra Soft. Ovu četkicu sam voljela i koristila i prije te prešla na električnu. S problemom krvarenja zubi koji je postao nenormalan u trudnoći, električnu četkicu koristim ujutro, a ovu navečer. Od same četkice mi meso uopće ne krvari i nemam onaj odvratan okus u ustima (krv mi je znala doslovno “ubiti” okus i miris zubne paste – da, toliko je krvarilo!). Zubi se izuzetno dobro ispoliraju, a osjećaj čistoće je dugotrajan.
Osim ove klasične četkice imam ogromnu preporuku za još jedan proizvod od istoimenog brenda koji mi je preporučila stomatologinja – međuzubne (Curaprox Click UHS 450), iznimno tanke četkice koje savršeno čiste nedostupna mjesta. Kao takvo sam spomenula dio mesa koji mi odiže umnjak koji nikako da naraste! Ovo sam kupila nakon zadnje posjeta stomatologu i za sada sam i više nego zadovoljna. Ovakva četkica ima promjenjive nastavke i ja sam kupila odmah pakiranje od 5 promjenjivih nastavaka kako bih uvijek imala uz sebe.

Sve u svemu, nastavljam koristiti ovo nježno čudo cijelu trudnoću, a ove međuzubne četkice svakako kupite i zahvalite mi poslije! 🙂

O brendu Curaprox

curaprox-5460-ultra-soft-cetkica-za-zube-ultra-soft-logo-notinohr

Curaprox – švicarska preciznost u dentalnoj njezi Curaprox je brand vrhunskih uređaja za higijenu zuba koju je razvila švicarska tvrtka, pionir u oblasti oralnog zdravlja i individualne preventivne njege.

Ručne četkice za zube Curaprox nemaju uobičajena najlonska vlakna, već patentirana CUREN® vlakna koja su nevjerojatno blaga i nježna. Zahvaljujući finoći vlakana ove su četkice atraumatične, odnosno ne postoji rizik od povrede prilikom uporabe, gustoća vlakana osigurava najvišu učinkovitost, mala, kompaktna i blago kosa glavica četkice omogućava lagani pristup svim mjestima koje je potrebno očistiti, a osmokutno držalo osigurava pravi kut držanja četkice prilikom pranja zuba.

Međuzubne četkice Curaprox kombiniraju ultra blaga patentirana vlakna s tankom kirurškom žicom. Detaljno će tako očistiti i cijeli međuzubni prostor bez rizika od oštećenja desnih. Curaden također misli i na sigurnost kod djece, to su četkice za djecu CURAkid savršeni i nježni uređaji za prvu higijenu usta kod beba i male djece, a oralna higijena je uz njih zabavna i ugodna.

Cilj branda Curaprox je da zube održava zdravima tijekom cijeloga života.

Notino.hr
curaprox-5460-ultra-soft-cetkica-za-zube-ultra-soft-dizajn-notinohr

Jeste li isprobali ovu četkicu? Koji su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima!

XOXO

Maja

Možda će ti se svidjeti i...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)