zoe-ayla-jade-gua-sha-naslovna-notinohr
Ostalo

Gua Sha pločica | Recenzija

Pozdrav drage moje! Kako je ovo vrijeme kada smo vjerojatno svi većinom na godišnjem, osim što ćemo razmaziti želudac finom hranom, red bi bio i da se razmazimo ponekom dobrom skincare navikom. Iz tog razloga, odlučila sam naručiti i isprobati jedan set kozmetičkih gadgeta koji dosta hvale. Priznajem, mene ovakve stvari nisu pretjerano privlačile, no nakon što sam pogledala spa rutine svojih omiljenih YT-berica, odlučila sam i sama isprobati ovakav tretman. Riječ je o Zoë Ayla Jade Facial Roller And Gua Sha Tool poklon paketu koji zapravo sadrži dva gadgeta – derma roller i famozni Gua Sha plosnati kamen za masažu lica (recenzija će se fokusirati isključivo na kamen/pločicu).

zoe-ayla-jade-gua-sha-i-roller-notinohr

Karakteristike proizvoda koje se navode su sljedeće:

Karakteristike:

 • potiču elastičnost i blistav izgled kože lica
 • poboljšavaju ten i učvršćuju konture lica
 • pospješuju upijanje proizvoda za njegu kože
 • smanjuju podočnjake i natečenost ispod očiju
 • daju licu prekrasan, svjež izgled
 • potiču tvorbu kolagena

Što sam od svega ovoga uočila na svojoj koži nakon cca mjesec dana korištenja? Nastavite obavezno čitati blog post! 🙂

zoe-ayla-jade-gua-sha-roller-poklon-paket-notinohr

Što je Gua Sha masaža lica?

Gua sha masaža lica potječe iz kineske tradicionalne medicine u kojoj se koristi za ponovno uspostavljanje protoka životne energije „či” i podizanje „shena” koji našem licu vraća svježinu i blistavost. Pri tome otklanja tragove umora i stresa. Gua sha kamen je izrađen od najfinijih kristala koji vam daju pravi kraljevski tretman.

Pločica može biti različitih oblika, ali najčešće je dostupan u obliku nalik na srce (lako se prilagođava konturama lica).

Gua sha pločica stimulira specifične energetske točke na licu i telu, oslobađa cirkulaciju, pokreće limfnu drenažu i izbacivanje toksina iz tijela (da, može se koristiti i za masažu tijela).

Koje su prednosti gua sha masaže?


Bez obzira na to da li želite zategnuti lice ili se pak riješiti nadutosti lica (da, nekada budem baš natečena ujutro) – rezultate gua sha masaže vidite već nakon prvog tretmana. Odgovara svim tipovima kože, a njenim redovnim prakticiranjem umanjuju se znakovi starenja, te koža postaje zategnutija i blistavija.

Ono što bih izdvojila kao odličan benefit ovoga što meni koža nakon ove masaže izgleda puuuno više glowy! Jako mi je pomogao da mi lice izgleda bolje jer u zadnje vrijeme loše spavam zbog kasne trudnoće (nerijetko to bude i po cca svega 3h po noći :/ ). Ovo mi definitivno pomogne da ujutro ne budem toliko otečena kao inače. Obožavam ga koristiti u kombinaciji s uljem za lice. Kada nanesem ulje, odradim masažu koja traje od 5-10 minuta i pri tome koristim sporije pokrete kako bih polje “pokrenula” kožu.

Kako pravilno odraditi masažu lica?

Kako biste što bolje odradili masažu lica pratite ove savjete:

Izvor: https://www.mytreat.co.nz/blogs/news/gua-sha-massage-faqs
 • Lice – polako masirajte područje obraza i jagodica počevši od nosa ka ušima – pokreti prema van, kao da zatežete kožu. Za masažu lica se koristi najuži dio kamena. Vilicu i bradu masirajte krenuvši sa centralnog dijela i povlačite ka ušima (koristite duži, ravni dio).
 • Obrve – kamen lagano povlačite iznad obrva počevši od vrha nosa do kraja obrva. Najbolje koristite duži ravni dio kamena.
 • Čelo – krenite od vrha obrva, laganim pokretima povlačite kamen prema gore. Za masažu čela najbolje je da koristite duži ravni dio kamena. U principu, uvijek se vodite time da kožu zatežete prema van, a ne prema unutra (tada vam je učinak masaže najbolji).
 • Podočnjaci – lagano masirajte od vanjskog kuta oka ka slijepoočnicama i položite ga tako da kožu masirate dužim dijelom. Budite nježni jer je koža ovdje jako, jako osjetljiva!
 • Usne – njih također možete masirati tako da prijeđete cca 5x kamenom masirajte usne od ruba do ruba. Rezultat su zategnutije usne.
 • Vrat – vrat lagano msirajte dužim dijelom kamena i prijeđite taj dio od 5-10x za maximalan rezultat.

Upamtite da je crvenilo lica normalno kada radite masažu ovim kamenom jer se potiče cirkulacija – prirodno rumenilo je ono najbolje. 😀

Nakon masaže, nanesite omiljenu kremu/ulje ili pak masirajte skupa s uljem kao ja (meni to najviše pogoduje za moju suhu kožu). Kamen operite vodom i sapunom te prebrišite papirnatim ubrusom. Nemojte držati van ladice da na njega ne pada prašina.

Ono što je super stvar je ta da masažu lica ovim kamenom možete raditi praktički svaki dan, a preporučuje se minimalno 3x tjedno za optimalne rezultate.

O derma rolleru vam neću pretjerano puno pisati, osim da ga ja naviše koristim kada nanesem masku na lice i onda idem rollerom po njoj. Riječ je naravno o sheet maski za lice. Na taj način mi se onda najbolje upije u kožu i pruži maximalnu hidrataciju.

zoe-ayla-jade-derma-roller-notinohr

Jeste li već isprobali Gua Sha kamen za lice? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima!

XOXO

Maja

Možda će ti se svidjeti i...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)