lanolin-univerzalna-naslovna-notinohr
Ostalo

Lanolin ili spas za najranjiviju kožu | Recenzija

Pozdrav drage moje! U današnjem blog postu želim pisati o jednoj kremici za suhe ruke (ranice), ranice na bradavicama…ono, stvarno univerzalnoj. Još ju zovem i moj spasitelj!
Kako sam nedavno rodila i odlučila dojiti, suočila sam se sa stvarnošću – užasno bolnim bradavicama s ranicama. Ove ranice se inače stručno nazivaju ragadama, a uistinu su jaaaaako česte i sigurna sam da se svaka žena koja je početnik u dojenju (a čak ne mora biti ni početnik), suoči s ovim.

Ragade mogu biti uzrokovane iritacijom bradavica, ali najčešće je pak uzrok nepravilan hvat ili položaj djeteta pri čemu se areola i bradavica dobro ne uhvate prilikom sisanja. Ja imam sreće pa imam super patronažnu koja me naučila pravilnom hvatu i savjetovala kako najbrže pobijediti ranice uz pomoć pravilnog dojenja i Lanolina. Ragade sam krenula liječiti od početka uz vježbanje pravilnog hvata. Vjerujte mi, ovo je u najmanju ruku i psihički i fizički naporno, ali i iznimno bolno. Najbitnije – nisam odustajala! Uvježbala sam i hvat i položaj bebe, a s korištenjem mog spasitelja iliti HPA Lanolin kreme za ranice, moje grudi su se ekspresno oporavile.

U narednom tekstu ću vam opisati kako sam koristila Lanolin na grudima, ali i kako koristim samo na gornjem dijelu šake jer su mi ruke bile užasno ispucale!
Od srca se nadam da će ovaj tekst nekome pomoći i smanjiti mu muke pri dojenju.

Ukratko o Lanolinu

Lansinoh HPA Lanolin je univerzalna krema koja se može koristiti za teža ostećenja koze, no najcešće se koristi za ranice na bradavicama uzrokovane neprilagođenim dojenjem. Tekstura kreme je izuzetno gusta i bogata, a krema je prozirna. Postoje pakiranja od 10 i 40ml, a ja vam svakako preporučujem da odmah kupite onu od 40 ml. To je vjerojatno jedan od rijetkih proizvoda koje vam preporučujem da odmah kupite full size.

lanolin-univerzalna-pakiranje-notinohr

Karakteristike:

  • umiruje i štiti bolne i nadražene bradavice
  • zacjeljuje ispucalu kožu i sprječava njezino isušivanje
  • produljuje vrijeme dojenja
  • obnavlja, omekšava i hrani
  • ublažava nadraženost
  • hidratizira kožu


Sastav:

  • 100 % prirodan sastav siguran za dijete
  • izuzetno čist jednokomponentni lanolin
  • bez konzervansa, mirisa i okusa
  • klinički ispitana
lanolin-univerzalna-opis-notinohr

Kako sam pomoci HPA Lanolila rijesila ragade?

Prvo i osnovno pravilo kod zacjeljivanja ranica na bradavicama je to da samu bradavicu prije stavljanja Lanolila dezinficirate. Ne, ne morate stavljati nista posebno – izdojite koju kap mlijeka, lagano utapkajte na bradavicu i ostavite da se osuši.
Nakon toga na bradavicu stavljate Lanolin. Ključni dio ovdje je taj da Lanolin MORA biti u tankom sloju. Ono što obavezno preporučujem je da bradavice ostavite na svježem zraku barem pola sata da se sve osuši i upije. U principu, “zračite” ih što češće jer ćete time pomoći da se one previše ne stisnu sportskim ili grudnjakom za dojenje. Prva 2 tjedna nakon carskog nisam bosila nikakve grudnjake i to me spasilo.
Svakako želim naglasiti jos jednu bitnu stavku, a to je da kremicu ne morate ispirati prije dojenja! 🙂
Sigurna je i za mamu i za bebu te neće uzrokovati nikakve reakcije niti kod jednoga (ovo je pogotovo spasonosno za noćne podoje).

lanolin-univerzalna-krema-teksutra-notinohr
lanolin-univerzalna-krema-teksutra-razmaz-notinohr

Ja sam vam kremicu stavljala svaki puta nakon dojenja kada sam imala krastice i puštala da mi se osuši na zraku. Sada, kada su mi bradavice oporavljene, stvaljam ju jednom dnevno, preventivno. Moj malac ima periode kada sisa non stop i ma ovaj način također spriječavam da se bradavica dodatno nairitira jer je ipak stalno djetetu u ustima.
Dojenje na zahtjev je popriličan posao. Ako dojite, pripremite se za maratone, a nekad je i pojesti nešto uspjeh (ovo se trudite radi bebe jer mora preko vaseg mlijeka dobiti kvalitetnu hranu!). Ako uz sve ovo imate jos i ranice, moguće da ćete poklekniti i prijeći na nadohranu.
Uz ovu mast i pomoć patronažne za pravilno dojenje, svladat ćete ovaj proces poprilično uspješno. Samo NE odustajte. Nije lako, ali nagrada je divna jer će vaša beba dobiti sve potrebne vitamine i sastav koji ne postoji niti u jednoj nadohrani.

Drugi trik koji imam je kako izliječiti ruke koje su jaaaako ispucale. Ovdje Lanolin mozete nanijeti u malo (ali uistinu malo) debljem sloju jer se tako ponaša kao krema za ruke. Nikako na cijelu ruku jer je baš masan. Osjetit ćete instant olakšanje.

Posto sam ragade i ruke krenula liječiti čim je stanje krenulo na gore, situacija mi se vidno popravila kroz tjedan dana.

Trenutno nemam problema s dojenjem, uživamo u istom i malac i ja, a cijelo iskustvo više nije traumatično. Sve u svemu, ja sam ga nadokupila jer ga koristim preventivno (uzela sam odmah pakiranje od 40ml) i vjerujem da ce mi potrajati cca par mjeseci.

Jeste li isprobali Lanolin? Kakvo je vaše iskustvo s dojenjem i ranicama? Pišite u komentarima!

lanolin-univerzalna-uvecano-notinohr

XOXO

Maja

Možda će ti se svidjeti i...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)