kobo-natural-math-bourbon-soaked-vanilla-mirisna-svijeca-naslovna-notinohr
Ostalo

Mirisne svijeće kao uvod u jesen | KOBO

Pozdrav drage moje! Ne znam kako vi, ali meni su jesen i zima najljepša godišnja doba (osobito ako jako ne kiši). Baš uživam u tom cijelom cozy ambijentu i nema mi bolje nego navečer ušuškati se u dekicu, skuhati čaj/kakao i upaliti mirisnu svijeću.

Mislim da svi imamo taj magični Harry Potter momenat kada se volimo razmaziti ovakvim stvarima. 🙂 Kako sam baš ljubitelj mirisnih svijeća, na red je došla i mirisna svijeća KOBO.

Kod ove svijeće me najviše privuklo to što je napravljena od 100% sojinog voska i ne sadrži toksične sastojke! Meni je ovo zbog trudnoće, a kasnije i bebe, izuzetno bitno.

Dizajn i sastojci

Ah, što napisati? Dizajn me baš oduševio zbog jednostavnosti, a i rustičnosti. Ova svijeća me odmah bacila u totalni Harry Potter mood i mogla sam se zamisliti kako sjedim u Velikoj Dvorani u Hogwartsu i čekam da se večera magično stvori na stolu. 😀

Za prvu svijeću odabrala sam KOBO Natural Math Bourbon Soaked Vanilla mirisnu svijeću jer jednostavno OBOŽAVAM vaniliju! Količina voska koju dobijete je 113g. Pošto ne volim svijeću držati dugo upaljenu ( a nije niti preporučljivo), traje mi dosta dugo – palila sam ju svaki dan u naredna 2 tjedna i nije izgorila niti jedna trećina.

Sastojci svijeće su sljedeći:

 • 100 % sojin vosak
 • ne sadrži GMO
 • bez parafina
 • netoksični sastojci
 • pamučni fitilj

i vjerujem da će se svidjeti svim ljubiteljima svijeća, a osobito onim koji paze na sam sastav svijeće.

Ono što moram napomenuti je da uz svijeću dobijete i mini pakiranje šibica što mi je baš slatko jer nema većeg gušta nego svijeću uplaliti šibicom umjesto upaljačam! 🙂

Svojstva:

 • miris drveća
 • slatka aroma
 • veganski proizvod
 • idealan poklon
 • čisto gorenje

Način uporabe i održavanje svijeće

Upaliti i ugasiti svijeću nije neka filozofija, no ono što bih voljela napomenuti je da postoje određene metode koje pomažu u održavanju vaše svijeće (i spriječavaju ono crnilo na limenkama ili staklenkama).

 1. Prije nego odradite sljedeće paljenje, malo skratite fitilj! Ovo nisam znala i često mi se znalo dogoditi da su mi staklenke ili posude u kojima je svijeća ubrzo – crne. 😀 Ova metoda vam održava fitilj (i vašu svijeću) čistom i spremnom za korištenje.
 2. Nemojte ostavljati svijeću da gori na površinama koje su lako zapaljive i isto tako, nemojte ju ostavljati da gori predugo (konkretno, za ove svijeće je preporuka da maximalno gore 4h).
 3. Nemojte ostavljati svijeće u dosegu djece – ovo je baš opasno, no ne vjerujem da ovo moram posebno naglašavati (nekako je očito :D).
 4. Kada ugasite svijeću, zatvorite je poklopcem jer vam na taj način neće padati prašina na vosak, a imam osjećaj i da mi miris konstantno ostaje intenzivan ukoliko se o njoj brinem na ovakav način.

O brendu KOBO

KOBO je 2006. godine kreirala Junko Kobori. Podrijetlom iz Kumamota u južnom Japanu, ona i njezin suprug Louis proveli su mnogo godina putujući svijetom prije nego što su se nastanili u Saratoga Springsu, NY. Znatno prije mobilnih telefona i bežičnih mreža, novopečeni bračni par zajedno je istraživao najudaljenije dijelove svijeta. Iako je to teško zamisliti u današnjem digitalnom dobu, dvojac često godinama nije bio u kontaktu sa svojim obiteljima i prijateljima kod kuće. Nakon ponovnog susreta sa svojim voljenima, imali su mnogo fotografija za podijeliti i ispričati priče o svojim putovanjima. Ispunjene egzotičnim detaljima i rijetkom ljepotom, same fotografije nikada nisu mogle izraziti puni raspon njihovih iskustava. Junko je uvijek bila zadivljena mirisom svakog mjesta koje je posjetila sa suprugom.

Kako bi se mirisi mogli izraziti i uhvatiti? Shvatila je da se miris, jedan od ključnih elemenata u oživljavanju osjetila i memorija, često zanemaruje. To dodatno nevidljivo, ali duboko osjetilno iskustvo odvodi vas duboko u vaša sjećanja i osjećaje. Iz ovog koncepta rođen je KOBO brend!

kobo-natural-math-bourbon-soaked-vanilla-mirisna-svijeca-izbliza-notinohr

Možda će ti se svidjeti i...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)