la-roche-posay-fludi-spf-naslovna-notinohr
Preparativa

La Roche-Posay Anthelios SHAKA zaštitni fluid za lice SPF 50+ | Recenzija

Pozdrav drage moje! Ljeto je već kalendarski počelo i znam da se vi koji ste u Hrvatskoj kuhate na Suncu i da su vam temperature poprilično visoke. Iskreno se nadam da se klonite Sunca u kritično vrijeme (od 11-17h) i da se mažete zaštitnim kremicama.

Iako SPF-ovi iskaču iz paštete pojavom toplijeg vremena, odlučila sam vam svejedno recenzirati jedan, meni vrlo drag, dobro testiran i kojem sam sada ponovila kupnju jer uskoro idem na ljetovanje.

Riječ je o La Roche-Posay Anthelios SHAKA zaštitnom fluidu za lice SPF 50+. E sad, prije same recenzije navest ću vam kako ja koristim SPF i da li ga koristim svakodnevno, bez obzira na godišnje doba. Također, navest ću vam neke smjernice kako slažem svoju rutinu s SPF-om bez da gomilam hrpetinu proizvoda na lice.

Prije nego se bacimo na konkretan posao, napisat ću vam nekoliko činjenica o cijeni proizvoda te gdje ga kupiti i što dobijete za tu cijenu – kao i obično. 😀

Količina, cijena i pakiranje

La Roche-Posay poznat je po svojim jednostavnim, kvalitetnim i zanimljivim pakiranjima koji zadovoljavaju svoju svrhu. Posebno mi se sviđa što uvijek poprilično istaknu bitne stvari na ambalaži pa ne morate gledati “mikroskopom” gdje što piše. Kako je trenutno Summer Black Friday na Notinu (da, dobro ste vidjeli, imaju Summer Black Frday uz kod SUMMER na kasi/checkout-u dobijete 20% popusta na proizvode koji su na BF akciji), odlučila sam nadopuniti zalihe ovog fluida jer mi je iznimno lagan za obnavljanje, a i planiram ga ponijeti na ljetovanje uz još jednu dragu SPF kremicu.

Trenutna cijena na Notinu je 115,50kn, no uz kod SUMMER, dobijete 20% dodatnog popusta na checkout-u! 🙂 Količina koja se dobije je 50 ml.

Tekstura i karakteristike proizvoda

Prije svega, voljela bih naglasiti da je ovaj proizvod poprilično tekuć, i kao što piše na pakiranju, OBAVEZNO ga dobro protresite prije uporabe (kako ga budete tresli, vidjet ćete da je on zapravo poprilično tekuć; fluid = tekućina). Ukoliko ga ne protresete dobro, same čestice unutar fluida kao da se ne “pomiješaju” jedna s drugom i tada imam osjećaj kao da nešto neravnomjerno stavljam na lice (da, zaboravila sam protresti, zato vam ovo i pišem).

Proizvod nanosite na lice tako što nanesete količinu koja stane duž 2 prsta jedne ruke te ga umasirate u lice i produžite na vrat (na vrat dodajte još po potrebi, ja uvijek dodam).

kako-nanijeti-spf-notinohr
Izvor: https://images.girlslife.com/

Na slici možete vidjeti kako proizvod izgleda i koliko je tekuć.

la-roche-posay-tekstura-notinohr

Karakteristike

Raspolaže veoma visokom razinom zaštite od sunca – (SPF 50+)

  • namjenjen je osjetljivoj koži
  • štiti kožu od preranog starenja
  • sprječava neujednačenu pigmentaciju kože
  • djeluje protiv isušivanja kože
  • hidratizira i hrani
  • brzo upija
  • proizvod je vodootporan
  • lako se nanosi i ne ostavlja trag masnoće
  • dermatološki testirano

Kako se ponašao na mom licu?

Kao što sam napomenula, proizvod je poprilično tekuć i zbog toga trebate biti oprezni da vam ne “iscuri” sa strane.

SPF koristim svakodnevno – preko zime koristim faktor 30, dok preko ljeta koristim obevazeno 50 jer sam poprilično bijeda i osjetljiva na Sunce. SPF 30 koristim i preko ljeta, ali samo ukoliko sam u stanu! Pitate se zašto? Iz razloga jer je moj radni stol kod prozora te sam na taj način direktno izložena Suncu. 🙂 Čak i ako sjedite untra, a izloženi ste sunčevim zrakama na ovaj način (iako je staklo između vas), izloženi ste zrakama i trebali biste se na neki način zaštititi. Znam da sam freak, ali otkada sam bila dijete, mama me skroz mackala SPF-om cim je Sunca na vidiku pa mi je ta navika ostala do dan danas.

Ovaj fluid mi se iznimno brzo upija u kožu, a nije mi izazvao apsolutno nikakvo čepljenje pora niti slično (po svemu što su karakteristike ovog proizvoda niti ne bi trebao). Nakon što ga nanesem, osjetim da mi je koža baš nahranjena, nije masna i ne ostavlja mi bijeli trag. Ne sadrži parfem, što će se također svidjeti vama koji ste osjetljivi na parfeme u preparativi.

Tijekom dana ne mažem ponovno ovaj fludi, nego sam si kupila sprej s SPF-om za lice od istoimenog brenda i na taj način obnavljam SPF preko dana ako sam više izložena Suncu.

Kako pravilno nanijeti spf?

Uz SPF koristim samo ispod hidratantni serum i to je to! Ne kompliciram s njegom, vrlo je jednostavna jer ako nanosite 600 proizvoda i slojeva na lice i pitate se zašto vam je lica buknulo ili se SPF guli, napravite korak unazad i vidite čime ste ga zagušili.

Nakon što sam nanijela SPF, pričekam pola sata prije nego li se izložim Suncu. Preko ljeta koristim toniranu kremu ili ništa (samo malo kremastih proizvoda kao bronzer, rumenilo i highlighter) i odlična sam si. 😀 hehe

Sve u svemu, bit svega je ne pretjerivati jer na taj način ćete samo zagušiti lice, a mislim da nam to preko ljeta ne treba.

pravilno-nanosenje-spfa-notinohr
Izvor: https://blackpaint.sg/

Jeste li isprobale ovaj SPF? Koji SPF vi trenutno koristite? Pišite mi u komentarima!

XOXO

Maja

Možda će ti se svidjeti i...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)